luni, 9 ianuarie 2012

Sfaturi pentru ingrijirea zilnica a tenului:reguli generale si informatii

Publicat de Mojisha la 07:45
Am observat ca multe persoane nu au grija cum trebuie de tenul lor asa cum trebuie si sar peste niste pasi esentiali atunci cand vine vorba de demachiere sau pur si simplu curatare, dupa aceea se plang ca au pielea foarte uscata, aspra sau ca le apar cosuri si puncte negre, din punctul lor de vedere fara motiv. Iata cateva sfaturi care o sa va ajute sa scapati de aceste probleme in general, dat fiind ca un procent mare este rezultatul unei ingrijiri nepotrivite a tenului.

Primul sfat ar fi sa nu exagerati cu cosmeticele. Multe fete se dau cu 4 de straturi de fond de ten, dupa mai dau si cu  pudra pentru a "acoperi" imperfectiunile, folosesc tone de fard de pleoape si rimel. O mare prostie! In loc sa apeleze la aceste lucruri mai bine folosesc in primul rand un iluminator in zona de sub ochi, un corector pentru a acoperi imperfectiunile, acestea dupa ce s-a aplicat o baza pentru machiaj. Dupa aceea un strat subtire de fond de ten pentru a uniformiza nuanta tenului si putina pudra pentru a fixa machiajul. Deja sunt destule straturi de machiaj si asa; de ce sa va "cimentati" fata cu cantitati industriale din fiecare ?





Apoi, nu uitati sa va demachiati in fiecare dimineata si seara chiar daca nu v-ati machiat. Ziua se aduna impuritati si acestea trebuie curatate pentru a preveni problemele pielii. Demachierea se poate face cu un lapte demachiant care sa fie urmat de un tonic de fata.

Nu va spalati pe fata cu sapun deoarece sapunul poate avea un pH similar cu cel al detergentilor. De aceea, apare senzatia de uscaciune, de piele care "strange", chiar si de iritare. Iar ca sa compenseze lipsa grasimilor naturale, dupa ce s-a distrus bariera protectoare a pielii, glandele sebacee produc si mai multe grasimi naturale, ceea ce favorizeaza un dezechilibru si duce la aparitia cosurilor si a punctelor negre.



Saptamanal exfoliati-va tenul. Acest lucru va indeparta celulele moarte ale fetei. O exfoliere a corpului este si ea binevenita. Va puteti face singuri exfoliantul sau sa folositi unul din comert.

Folositi crema hidratanta. Chiar daca aveti tenul gras exista creme hidratante special concepute pentru acest tip de ten. Acestea sunt mult mai usoare decat cele normale si ajuta tenul sa isi echilibreze nivelul de sebum.




Folositi masti de fata pentru a va rasfata tenul si a-i aduce un aport suplimentar de vitamine, mastile de fata facute in casa fiind ieftine si sigure. Gasiti pe internet foarte multe retete pentru astfel de masti potrivite diferitelor tipuri de ten.

1 comentarii:

Farmacie Online spunea...

Promotii la produsele Vichy

Vichy Trusa Idealia Crema cu efect de netezire si iluminare ten normal mixt + Idealia Crema contur ochi – 114,50 lei
http://farmaciasilva.ro/promotii/4946-vichy-trusa-idealia-crema-cu-efect-de-netezire-si-iluminare-ten-normal-mixt-idealia-crema-contur-ochi.html

Vichy Trusa Neovadiol Gf Crema Zi densificatoare ten uscat + Crema contur ochi si buze – 123,00 lei
http://farmaciasilva.ro/promotii/4945-vichy-trusa-neovadiol-gf-crema-zi-densificatoare-ten-uscat-crema-contur-ochi-si-buze.html

Vichy Trusa Neovadiol Magistral Balsam nutritiv densificator + Crema Contur ochi si buze – 128,80 lei
http://farmaciasilva.ro/promotii/4944-vichy-trusa-neovadiol-magistral-balsam-nutritiv-densificator-crema-contur-ochi-si-buze.html

Vichy Dercos Bipack Nutrireparator Balsam+Sampon – 70,50 lei
http://farmaciasilva.ro/promotii/4943-vichy-dercos-bipack-nutrireparator-balsamsampon.html

Toate promotiile – http://farmaciasilva.ro/3-promotii

Trimiteți un comentariu

 

Mojisha Blog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting