sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Ochelarii-de la un lucru necesar la accesorii sic

Publicat de Mojisha la 10:22


Multe persoane au nenorocul de a dezvolta o boala a ochilor( printre care ma numar si eu) - cele mai frecvente fiind miopia, hipermetropia si strabismul. Toate acestea necesita purtarea ochelarilor, pentru a corecta vederea sau a stagna cresterea/ scaderea dioptriei. Ei bine multi considera ochelarii un impediment si apeleaza la lentile de contact- un lucru destul de prostesc, zic eu, deoarece oftalmologul mi-a recomandat sa port pana la o anumita varsta ochelari… Cand i-am  mentionat de lentilele de contact s-a uitat destul de revoltat la mine si mi-a prezentat dezavantajele lentilelor- m-am resemnat si am cumparat o pereche de ochelari : de atunci nu ii mai dau jos decat cand dorm sau fac baie.



Atunci cand cumparati o pereche de ochelari cel mai important este sa fiti atenti ce rama alegeti- Rama face cam 80% din farmecul ochelarilor : trebuie sa cumparati una adecvata formei fetei, care sa accentueze ochii- daca sunt punctul forte al aspectului vostru. Acestia trebuie de asemenea sa va reflecte personalitatea si sa va aduca complimente din partea celor din jur. De asemenea trebuie sa ii alegeti si dupa lentilele alese, deoarece acestea pot fi mai subtiri sau mai groase. Exista mai multe tipuri de rame de ochelari : rame din metal, plastic, pe fir( cu rama doar sus) si pe surub- cei fara rama.

Cat despre culori, forma, stil : In ziua de astazi puteti alege din mii de modele- de la cele de bunicuta pana la cele sic, de la cele elegante la cele de hipster. Exista mii, poate milioane de variatii de culori : ochelarii pot fi multicolori, simpli, cu pietricele, foarte impopotonati, etc etc etc. Puteti sa va cumparati rame colorate cu dioptrii astfel putand avea ochelari de soare, fara a va mai ingrijora ca va afectati vederea.



Iata un articol care va poate ajuta cu mai multe informatii despre alegerea ochelarilor in legatura cu forma fetei si culorile parului/ ochilor/ tenului :

Un alt lucru important cand vine vorba de ochelari este intretinerea lor : recomand ca cel putin o data pe zi sa curatati lentilele cu o batista speciala si un spray de curatare ;mai exista si servetele de curatare a lentilelor imbibate in solutie de curatare- astfel indepartati urmele de grasime si praful adunate peste zi. Ramele ar trebui curatate o data la o saptamana- doua cu o carpisoara umeda.

Ochelarii sunt intr-adevar un adevarat accesoriu si daca sunteti mandri de ei si ii pretuiti pot deveni accesorii care pot produce dependenta- la fel cum este si in cazul meu. Putem realiza machiaje superbe care sa fie puse in evidente de ei, ne putem ajuta de ei pentru a ne completa o tinuta office, ii putem folosi pentru a ne crea o aura de mister.



Atentie !!Ochelarii scot in evidenta sprancenele!!De aceea ochelaristii trebuie sa le ingrijeasca cu atentie !!Daca nu va pricepeti sa va pensati mai bine apelati la cosmetician.

Sper ca v-am convins ca ochelarii sunt o alegere buna atunci cand vreti un look mai special sau pur si simplu sa ii purtati daca aveti probleme de vedere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Mojisha Blog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting