duminică, 8 ianuarie 2012

Modalitati de relaxare pentru o stare de bine

Publicat de Mojisha la 12:02
In aceste vremuri nivelul de stres creste odata cu grijile si din aceasta cauza scade nivelului de trai al tarii. Chiar si micile activitati cotidiene cum ar fi mersul la munca sau problemele zilnice pot sa va faca mai nervosi sau mult mai agitati. Va voi prezenta cateva moduri de relaxare prin mici activitati care totusi au un impact mare asupra starii de spirit.
In primul rand ar trebui sa va dedicati macar o zi pe saptamana in totalitate voua. Nu strica o zi de rasfat total prin care va veti elibera de stres si veti uita… Macar putin de griji si diferitele probleme care va enerveaza.



Va puteti incepe ziua prin a va face un ceai/o cafea mai speciala pe care sa o savurati linistiti urmarind emisiunea preferata sau citind o carte preferata alaturi de o ciocolata buna sau o tigara ( asta daca sunteti fumatori ) va va relaxa si va va linisti totodata.  Ciocolata neagră stimulează secreţia de endorfine, un adevărat drog natural. Rolul endorfinelor, nişte substanţe produse de creier, este acela de analgezic, vizând suprimarea durerii.



Dupa aceste momente de rasfat puteti face o baie lunga, cu spuma, cu ajutorul careia sa uitati de problemele cotidiene. Puteti folosi si uleiuri esentiale sau betisoare parfumate, sa va creati o atmosfera numai buna de a va relaxa. In timpul acestei bai puteti sa folositi diferite masti de fata sau de par astfel avand grija si de voi. Dupa baie puteti apela la un masaj cu uleiuri esentiale sau creme, unul la cap sau la picioare fiind eficient, ajutand la reducerea tensiunii si relaxarea muschilor in acelasi timp.



O sedinta de aromaterapie poate insoti masajul, ceea ce va spori starea de bine.

 

De asemenea puteti sa creati diferite look-uri, sa va machiati astfel sporindu-va si creativitatea si distrandu-va, aceasta activitate fiind buna si alaturi de prietene.



O plimbare prin parc, putina miscare va face de asemenea bine, astfel mentinandu-va si silueta.

Mai sunt multe activitati relaxante de care as putea sa va spun cum ar fi sa va rasfatati cu partenerul la o cina romantica, sa aveti grija de animalul de casa si sa va jucati cu el ( asta daca aveti unul ) sau chiar si un pui de somn ar putea ajuta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Mojisha Blog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting