duminică, 1 iulie 2012

Experienta Visului Lucid

Publicat de Mojisha la 05:31

In ultima vreme am multe experiente cu astfel de vise. Posibil de la medicamentele pe care sunt nevoita sa le iau.
Mi se pare amuzant si bizar in acelasi timp, dat fiind ca pot sa controlez o parte din lucrurile pe care le fac si de obicei imi spun cand sa ma trezesc: Si ma trezesc!
Un exemplu ar fi visul pe care l-am avut acum doua zile, in care tot spuneam: NU MA TREZESC PANA NU FAC POPCORNUL ASTA!!! Si tot nu m-am ales cu popcornul dorit, pentru ca am bagat boabele de porumb in oala cu ostropel :D Dar m-am trezit cand mi-am zis.
Un alt exemplu ar fi visul de acum cateva zile in care revenisem la scoala generala, eram colega cu prietenii mei (care sunt mai mari decat mine) si le ziceam cat de frumos este visul asta si cat de bune sunt sandwich-urile cu ciocolata si frisca pregatite de ei, dar trebuie sa ma trezesc. (Mi-e dor sa simt gustul ala, nu am voie ciocolata).
Am mai avut cateva vise pe care nu vreau sa le zic. Dar a fost o experienta interesenta.Dar ce sunt visele lucide?

Wikipedia ne zice: “Vis lucid este un termen ce desemnează un vis în care persoana care visează este constientă că viseză si că visul este în curs de desfăsurare. În timpul viselor lucide, există posibilitatea de a exercita control conștient efectiv asupra mediului, personajelor și tuturor caracteristicilor acestora, precum și realizarea unor lucruri care sunt imposibile sau foarte puțin probabile în realitatea fizică a stării de veghe. 

Si cum sa ai vise lucide?

Nimeni nu are o metoda clara, ori metodele merg numai la ei. Eu am zis ca iau niste medicamente pentru o problema de sanatate recenta, obtinuta pe fond de stres. Cred ca ele ma ajuta, mai ales ca dorm o gramada. Si de obicei visele le am dimineata.

Oricum, visul lucid este pe cat de fascinant, pe atat de ciudat, dar senzatia este extrem de placuta. Plus ca ma simt mai odihnita cand ma trezesc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Mojisha Blog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting