miercuri, 8 februarie 2012

Oboseala

Publicat de Mojisha la 08:38
Multi o resimtim si uneori ne intrebam de ce. Va voi da cateva sfaturi astfel incat sa o puteti combate eficient si cateva cauze ale oboselii.

Oboseala nu vine numai din lipsa de somn- desi aceasta este una din cauzele  principale.  Un aport insuficient de lichide, consumul unor alimente bogate in grasimi, mesele mereu la ore diferite, stresul si lipsa exercitiilor fizice sunt de asemenea cauze ale oboselii.



Alegerea unui regim alimentar echilibrat, o atitudine corecta fata de nutritie, consumul a doi litri de lichide pe zi, somn suficient (un adult are nevoie de 6-8 ore de somn) si activitate fizica (plimbari, inot etc.) vor ajuta la combaterea eficienta a oboselii.

Un studiu recent arata ca oamenii care consuma mai putin de trei cesti de cafea pe zi se pot concentra mai usor decat cei care consuma mai mult de patru cesti pe zi. In plus, cofeina in exces poate fi cauza problemelor cu somnul- de aici si oboseala.




Si acum iata cateva alimente si cateva sfaturi pentru a preintampina simptomele oboselii cronice :


Ceaiul verde - este un pretios antioxidant, un excelent energizant pentru ca improspateaza organismul si distruge radicalii liberi, responsabili cu imbatranirea prematura.
Scortisoara - este un adevarat energizant, un tonic general si un bun remediu pentru circulatia sanguina.
Cerealele sunt o sursă bogată de vitamina B, care este extrem de benefice organismului obosit.
Fructele si legumele(mai ales citricele si legumele verzi)
Şi alimentele care au apă, cum ar fi iaurtul, broccoli, morcovii, pepenele verde, portocalele sau grape fruitul, sunt foarte utile.




Uleiurile esentiale de cedru sau pin de folos in tratarea oboselii cronice pot fi folosite la masaje, bai sau aromaterapie ( Mai multe despre uleiurile esentiale : http://camarutacudetoate.blogspot.com/2012/01/beneficiile-uleiurilor-esentiale.html )
In timpul liber sunt recomandate plimbari in aer liber sau exercitii usoare - Faceti cat mai multa miscare !
Ceaiurile din plante ca: musetel, conuri de hamei, pelin, roinita, maghiran, talpa gistii, tei, valeriana, sunatoare, tataneasa, nalba mare sunt de asemenea recomandate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Mojisha Blog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting